Historien om Väderstad Byggnadsvård

Vi startade vår byggnadsvårdsbutik efter att vi själva saknade en plats i den här delen av Östergötland, där vi kunde få inspiration och råd när vi skulle restaurera vårt hus.

Intresset för att bevara det tidstypiska är stort, både av oss och våra kunder. Valet av lokal, tidigare järnhandelns lager från sekelskiftet beläget i Väderstad, var precis det vi letade efter. I byggnaden finns mycket bevarat. Atmosfären är fantastisk och för att förstärka detta ytterligare har vi valt att måla hela lokalen med äggoljetempera vilket skapar en levande miljö och lyfter fram dagsljuset.

I vår butik finns nytillverkade produkter från tidigt 1700-tal till nutid. Vi har satsat på kvalité och tidlös design samt återbruk av bruksföremål som fotogenlampor, fönster och dörrar och en hel del annat. Vårt mål är att våra kunder blir inspirerade när de besöker oss. Vi har hittat hem, hoppas du känner detsamma när du besöker oss.

Varmt välkomna in!

CEO Peter Lind & Co

Tack Leader Folkungaland och EU för ert stöd!

Genom stöd från Leader Folkungaland har vi från att varit enbart fysisk butik med en enkel e-handel investerat i en modern avancerad e-handelsplattform för lager- och kassalösningar för både fysisk butik och e-handel. Alla systemlösningar är sömlöst integrerat med bokföring- och logistiksystem till betallösningar. Vi vill även i framtiden kunna erbjuda utlämning av varor utanför våra öppettider för att kunna vara flexibel i våra leveranser.

Syftet med projektet är också att medverka till att regionens företag, hantverkare och formgivare ges nya och större möjligheter att konkurrera med storstäder, andra regioner och länder i Skandinavien. Vi ges också en möjlighet att utvidga våra marknader och utveckla den verksamhet vi driver genom att erbjuda produkter relaterade till byggnadsvård och hållbarhet till en bredare marknad. Projektet stimulerar utvecklingen av den lokala ekonomin och bidra till att bevara och utveckla den kunskap och företagsamhet som finns lokalt idag.

Vi har nu tagit ett första stort kliv in e-handelsvärlden och ser fram emot att möta många nya kunder både lokalt men även i och utanför Sverige.

Varmt välkomna in!

CEO Peter Lind & Co

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.
  • Kontakta oss

    Kontakta oss