Linoljefärg 60% Grön Umbra Natur, 0.16 L

Köp
  • 115,00 kr SEK

Linoljefärg 60% Grön umbra, natur. En mörk varm mellangrå kulör 60% grön umbra i vit. Kulören var mycket vanlig på snickerier inomhus från 1700-talet och framåt. Kulören påminner om den mörkare grå kalkstenen och är därför i kombination med 30% grön umbra, natur vanlig när man vill måla golv i schackmönster för att försöka efterlikna det mer exklusiva kalkstensgolvet. Utomhus på dörr- och fönsterfoder under 1700-talet.

Färgåtergivningen på skärmen stämmer inte till 100% med verkligheten.

Närmaste NCS S3502-Y


Torrpigmentet Grön umbra i denna färg är ett jordpigment från italienska Verona. Det äkta jordpigmentet ger en extra dimension till den målade ytan. De består nämligen av lerjordar som av naturen själv tvättats och blekts på samma sätt som pigmentet

i oljefärgerna som kom till våra breddgrader för ett par hundra år sedan. Den naturliga kulörtonen ger en extra lyster i färgen.


Innehåll: Kokt, kallpressad linolja och torrpigment.

Egenskaper: Färgen är utan tillsatta lösningsmedel. Den är enkel att underhålla och förnya. Lättstruken och väldigt dryg med hög täckförmåga. Den fäster snabbt och tränger in i sitt underlag.

Traditionell linoljefärg kan du måla med både inomhus och utomhus.

Utomhus på trä, plåt och järn. Samt att måla över tidigare

linoljefärgsmålade ytor.

Inomhus på trä, puts, järn etcetera. Färgen lämpar sig bra både i

torra och fuktiga utrymmen.

Glans: Den är blank när den är helt nymålad, men blir halvmatt redan efter någon månad. Önskar du en helmatt yta kan du späda även sista strykningen med lite balsamterpentin. Terpentinet mattar färgen.

Förtunning: Kokt kallpressad linolja eller balsamterpentin. Vill man inte ha lösningsmedel så går det alldeles utmärkt att måla

med oförtunnad linoljefärg. Kom ihåg! Stryk färgen tunt, penseln skall i princip gnissla då har du målat tunt nog.

Linoljan: Den kallpressade linoljan i färgen är kokt enligt gamla recept för att minimera mögelpåväxt.

SKU: 4510-060-0002