Eldgaffel lampa, flera storlekar - Gysinge

Köp
  • från 2 695,00 kr SEK

Många söker passande belysning för gamla hem. Eftersom elektricitet är en ung företeelse och stearinljus och fotogen inte är ett praktiskt alternativ i vardagen har vi i Gysinge tillverkat en ”lampa för byggnadsvård” som fyller våra samtliga krav på historisk förankring, stil, design och elsäkerhet. Eldgaffellampan har lånat sin form från en eldgaffel från 1700-talet. Det linoljebrända smidet och de handsvarvade mässingsdetaljerna är nämligen desamma som på en välgjord 1700-talseldgaffel. Det som tillkommit är naturligtvis själva foten och belysningen. Även i skärmen har vi valt en byggnadsvårdsdetalj ur vårt sortiment; Den veckade pappen är nämligen av klassisk spännpapp, som med sin vita sida inåt ger ett förstärkt ljussken och sin bruna utåt skapar en viss genomsikt och framför allt ett mycket varmt och mysigt sken. Spännpapp är ett långlivat material som tål värme på ett helt annat sätt än moderna plastskärmar.

Eldgaffellampan är en fönster- och bordsbelysning och finns i två olika höjder. Den låga går in i vilken miljö som helst, den höga, slanka ger ett annat, lite modernare intryck och passar minst lika bra i ny miljö.

Lampfot av linoljebränt järn med svarvade övergångar i polerad mässing. Skärmställning av lackerad järntråd med fäste som gör att skärmen inte vickar.

  • Höjd stor lampa 52 cm (inklusive skärm)
  • Höjd liten lampa 43 cm (inklusive skärm)
  • E14 sockel
  • Sladdlängd 210 cm
SKU: 3041-83-4